Dansen met een beperking

Ik vind het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om te genieten van dans. Daarom geef ik ook dansles aan mensen met een (verstandelijke/lichamelijke/meervoudige) beperking. Volwassenen en kinderen.

Dans is een combinatie van creativiteit en beweging. Het is een heel geschikte, ontspannende en inspannende activiteit voor mensen met een beperking. Ik zie in mijn lessen altijd dat de deelnemers heel erg genieten van de muziek en de inleving in het dansen. Vanuit mijn studie fysiotherapie zie ik daarnaast, dat beweging ook nog eens heel goed is. Ook mensen die niet of nauwelijks mobiel zijn, dus die in een rolstoel zitten, een rollator hebben, of met een meervoudige beperking, zijn in mijn lessen van harte welkom, want ik vind het ook juist voor deze mensen belangrijk dat ze aan (bewegings-)activiteiten mee kunnen doen.

Ik wil het graag laagdrempelig houden. Daarom werk ik als volgt: Een locatie stelt een ruimte beschikbaar waar we kunnen bewegen. Dit is bijvoorbeeld een gemeenschappelijke activiteitenruimte, een (grote) inloopwoonkamer, een kantine, of de sportzaal. Ik kom naar de locatie toe. Dit heeft als voordeel dat de cliënten niet ver hoeven te reizen (wat weer makkelijker is met rolstoelen etc.). Een les duurt ongeveer 30-45 minuten. Ik probeer zoveel mogelijk in te spelen op het niveau en de behoeften van de groep. We gaan vooral veel plezier hebben en genieten van dans!

Dus lijkt het jou ook leuk om te dansen, of bent u een organisatie waar u  graag dans zou willen hebben? Of wilt u meer informatie? Laat het dan weten via info@atelierdymfy.nl / 06-23892824.