Peuterdans

De lessen vanaf 18 januari kunnen helaas geen doorgang vinden in Wijkcentrum de Pomhorst.

18 januari 2018 start er een nieuwe cursus in Wijkcentrum de Pomhorst in Wageningen. Dit is een blokje van 3 lessen om te proberen. De les is om 10.30u, de kosten zijn €15,- in totaal. Opgeven kan via info@dansjemee.nl

Peuters zijn dol op dansen. En wat is er nu leuker dan dansen met mama, papa, oma, opa of de oppas!

Mijn eigen kinderen vinden het heerlijk om te dansen. Het geeft ze plezier en zelfvertrouwen. Ik wilde ze helpen met het ontwikkelen van hun ‘dansmoves’ en ontwikkelde een methode ouder – peuter dans. Dansen met je kind.

In mijn lessen neem ik de kinderen mee op een spannende ontdekkingstocht door de dans. We ontdekken ruimte, muziek en kracht. Samen!! Lekker bewegen én quality time met je kind.

‘Soms danst mama, soms dans ik en dan dansen we samen’

In de lessen werken we vanuit de dansexpressie. We doen geen vaste pasjes of dansjes, maar ontdekken de dansbewegingen zelf. Elke les werken we vanuit een thema. Dat thema onderzoeken we, waarbij we gebruik maken van muziek, de ruimte en van uitdrukkingen. Soms dansen we hoog, soms laag, soms vlinderlicht en soms zo zwaar als lood. We dansen op allerlei soorten muziek. Van kinderliedjes naar klassiek, van jazz naar hiphop.

We beginnen met een vaste warming-up. Daarna gaan we het thema ontdekken. Eerst alleen en dan samen. Op allerlei manieren. Aan het eind mag iedereen vrij dansen.

Spelenderwijs oefenen we muzikaliteit, evenwicht, coördinatie en motoriek. En in de dansexpressie wordt ook de taal gestimuleerd.

De lessen duren 45 minuten, waarvan 30 minuten intensief gedanst wordt. De rest is om binnen te komen en te wennen aan elkaar en om weer rustig afscheid te nemen.

Wil je een keer meedoen, of meer informatie, neem dan contact op met Dymfy Vulto tel: 06-23892824